Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 60 dag
kostka rosołowa 1 szt
por 1 szt
serek topiony 1 szt
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna

1. Pora oczyszczamy i kroimy w półkrążki. Mięso podsmażamy na odrobinie oleju, wlewamy 5 szklanek gorącej wody. Dodajemy kostkę rosołowa i pora. Zagotowujemy.
2. Do wywaru wkładamy pokrojone w kostkę serki, mieszamy, aż się rozpuszcza. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.10.2013 08:02
ciekawy przepis
Dorota37 22.08.2013 17:46
fajna zupka
fotoviderek 08.08.2013 07:30
Lubię taką zupę :)
owca441 05.07.2012 20:37
lubie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak