Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z tartych ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 2 sztuki
cebula
mąka 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
wędzony boczek 15 dag
śmietana 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z tartych ziemniaków

Ziemniaki obrać, zetrzeć , wymieszać z jajkami, mąką, solą i pieprzem. Dodać posiekaną, zrumienioną na tłuszczu cebulę. Rondel wyłożyć cienkimi plasterkami boczku, włożyć masę ziemniaczaną. Zalać śmietaną i wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok.45 min. Wyłożyć na półmisek. Podawać gorącą z sosami: grzybowym, pieczarkowym lub pomidorowym z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak