Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe talarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
kefir 1 szkl
jajko 1 szt
marchewka 4 szt
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe talarki

1. Mąkę wymieszaj z jajkiem i kefirem. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 20 min. W tym czasie obierz marchewki, ugotuj w lekko posolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w cienkie plasterki.
2. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, lekko zrumień na nim cebulę i czosnek. odstaw do wystudzenia.
3. Marchewki pokrój w ukośne plasterki. Ciasto połącz z cebulą i czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem. Zanurzaj w nim paski marchewki, następnie układaj je na patelni z rozgrzanym olejem. Smaż na rumiano. Podawaj np z bulionem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.01.2014 07:22
fajny pomysł
olkaaa 31.10.2013 07:35
bardzo fajne
m1monika 26.08.2013 10:14
jakie fajne :-)
Dorota37 23.08.2013 19:47
fajny pomysl
pycia9 06.12.2012 10:59
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak