Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z czerwoną papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 800 g
cebula 1 szt
tłuszcz 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 3/4 szklanki
papryka czerwona 150 g
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
sól, pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z czerwoną papryką

Brukselkę oczyścić ,opłukać zalać wrzącą osoloną wodą z odrobiną cukru,i gotować pod przykryciem aż będzie miękka.Miękką brukselkę odcedzić,Cebulę i paprykę oczyścić i pokroić w małe kostki,podsmażyć skropić wodą i dusić do miękkości.Następnie połączyć z brukselką,koncentratem pomidorowym i śmietaną wymieszać z mąką,chwilę gotować i doprawić do smaku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 10.03.2012 23:16
Pyszne
Wacław 09.12.2011 09:08
fajne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak