Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa kiełbaska-deser

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 500 gram
mleko w proszku 380 gram
masło 200 gram
kakao 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa kiełbaska-deser

Herbatniki pokruszyć i wrzucić do miseczki. W drugiej misce wymieszać sypkie składniki i dodać masło, wymieszać na jednolitą masę mikserem. Potem wrzucić herbatniki i uformować z masy długi wałek jak kiełbasa krakowska, owinąć folią i włożyć do lodówki. Podawać pokrojoną w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 28.03.2011 20:35
mniam
misia53 30.10.2010 22:17
A to ciekawe.
iwona332 27.09.2010 00:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak