Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza gryczana z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1,5 szklanki
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
grzyby suszone 5 dkg
Bulion grzybowy 1 kostka
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kasza gryczana z grzybami

Umyte grzyby moczymy w czterech szklankach zimnej przegotowanej wody,następnie je gotujemy kroimy w paski i wkładamy z powrotem do wywaru.W rondlu rozgrzewamy tłuszcz wsypujemy kaszę i klika minut smażymy cały czas mieszając i pilnując by się nie przypaliła tylko lekko zbrązowiała.Dodajemy grzyby razem z wywarem,kostkę grzybową i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 25 min.Przed końcem gotowania mieszamy z koperkiem.Taka kasza na drugi dzień odgrzewana jest jeszcze lepsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 21.11.2011 10:43
uwielbiam kaszę gryczaną
Andzia1977
Andzia1977 10.10.2011 21:38
pyszotka, lubie kasze gryczana
Krystyna32 08.10.2011 08:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak