Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana pieczarkami.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
makaron rurki 10 dag
pieczarki 15 dag
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
ser żółty 10 dag
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana pieczarkami.

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać pokrojone pieczarki i dusić około 5 minut. Do podduszonych pieczarek dodać obrane ze skórki i pokrojone na cząstki pomidory. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Cukinię przekroić na połowę, wydrążyć miąższ i obgotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, napełnić farszem, posypać żółtym serem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.06.2013 07:39
chętnie spróbuję
Dorota59 25.03.2013 19:06
uwielbiam potrawy z cukini
IlonaAlbertos 03.11.2012 22:21
Prezentuje się rewelacyjnie.
Łukasz15 12.07.2012 11:36
Rewelacja!
angelika14 12.10.2011 15:44
bajeczne połączenie, aż człowiek głodny się robi
BernadettaP 08.10.2011 09:00
Lubię cukinię :-)
agnieszka137 07.10.2011 23:01
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak