Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z ryżem

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 60 dag
sól
pieprz
masło 1 łyżeczka
białe wino 120 ml
cebula dymka ze szczypiorkiem 6 sztuk
jabłko 1 duże
ryż 80 dag
rosół drobiowy 1 litr
natka pietruszka 1 natka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z ryżem

Łososia pokroić i pociąć na kawałki. Przyprawić solą i pieprzem. Polać ok. 60 ml wina. Dymkę umyć i pokroić w talarki. Jabłko obrać i pokroić na ćwiartki a następnie w mniejsze cząsteczki. Masło rozgrzać na patelni. Dodać cebulę dymkę i jabłko oraz wsypać ryż. Smażyć ok. 3-4 minuty. Wlać do tego resztę pozostałego wina oraz rosół drobiowy. Gotować ok. 15 minut. Do miski dodać pokrojonego łososia. Gotować jeszcze z 5 minut. Po tym czasie przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 19.11.2011 07:03
mniam
SylwiaMagdaSabin 02.11.2011 11:25
smaczne.....
Kate131 10.10.2011 09:45
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak