Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z leśnymi grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gulaszowe 1/2 kg
grzyby leśne 25 dag
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 5-6 ziaren
kostka pieczeniowa 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z leśnymi grzybami

Mięso umyć i osuszyć ,posypać solą i pieprzem,odstawić na minimum 1 godz ,po tym czasie zrumienić na patelni z grubym dnem i jeśli to możliwe bez tłuszczu.
Grzyby oczyścic pokroić na mniejsze kawałki oraz obgotować ,cebulę pokroić w kostkę i razem z grzybami podsmażyć na maśle .Podsmażone mięso i grzyby z cebulą połączyć razem ,podlać 1 szklanką gorącej wody,dodać kostkę ,liście laurowe oraz ziele angielskie ,dusić do miękkości ,pod koniec dodać mąkę rozmieszaną z niewielką ilością wody,roztarty czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z kluskami lub z ziemniaczanymi racuchami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 07.10.2011 22:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak