Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
woda
oliwa 2 łyżki
ser biały 30 dag
cukier pół szkl
jagody 1 szkl
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i jagodami

Make wsypujemy do miski, dodajemy oliwę i podlewając wodą wyrabiamy elastyczne ciasto.
Ciasto cienko rozwałkowujemy, szklanką kroimy kółka.
Ser rozrabiamy z cukrem i jajkiem.
Kółka ciasta nadziewamy łyżeczką sera i kilkoma jagodami, zlepiamy brzegi.
Gotujemy partiami w osolonej wodzie.
Podajemy od razu lub obsmażone na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 16.10.2011 13:50
dziekuję
gottrina 15.10.2011 11:13
Swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak