Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarniste pierogi z dynią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 40 dag
woda 1 szkl
olej 1 łyżka
sól
dynia pół kg
cebula 2 szt
czosnek 2 zabki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarniste pierogi z dynią

Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać, zeszklić na oliwie.

Dodać dynie i smażyć 15 min.

Ostudzić.

Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść elastyczne ciasto.

Rozwałkować, wykroić krążki, układać na nich farsz i zlepiać brzegi.

Gotować w osolonej wodzie ok 5 min od wypłynięcia.
Podawac z masłem lub ze skwareczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 08.10.2011 09:38
polecam - nam bardzo smakowały
katoda
katoda 07.10.2011 20:41
Hmmm...coś nowego ten przepis... Ciekawa jestem smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak