Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos dyniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia pół kg
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 5 łyżek
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos dyniowy

Dynie obieramy, oczyszczamy z pestek i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebule obieramy, kroimy w kostce i szklimy na oliwie na rozgrzanej patelni.
Do zeszklonej cebuli dodajemy dynie oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Dusimy ok 20 min aż dynia zmięknie.
Przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak