Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa śliwkowa do ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 50 dkg
masło czekoladowe 50 dkg
masło 40 dkg
spirytus 40 ml
jajko 4 szt
cukier 1,2 szkl
cukier 6 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: masa śliwkowa do ciasta

śliwki zalać woda i dodoać 6 łyz cukru gotowac od miękkości. Owoce ostudzić i odcedzić pokroić w paseczki i zalac alkoholem na 12 godz. Jajka ubic na parze z cukrem na jednolita masę ostudzić. Maśło utzeć na puch i wymieszac z masa jejeczną dodac masło czekoladowe i śliwki mieszamy i masa gotowa do przełozenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 07.10.2011 20:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak