Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 3 kg obranej i wydrążonej
jabłka 1 kg
cukier 1,2 kg
cytryna 1 sztuka
cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z dyni

1. Dynię pokroić na kawałki i zagotować w niewielką ilością wody.Gdy będzie już troszeczkę miękka dodać pokrojone w ćwiartki jabłka i odczekać aż będą robiły się miękkie. Dodać cukier i wyciśnięty sok z cytryny, wymieszać. Pod koniec dodajemy szczyptę cynamonu. Chwilę gotujemy aby odparowało nieco wody.

2. Gotowy dżem przełożyć do słoików. Pasteryzować 10-12 minut.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.04.2013 07:02
Pyszny dżemik :)
kamyk 30.12.2012 21:53
kolorek to ma fajny
Mati13 03.11.2012 11:01
pyszna propozycja na wykorzystanie dyni
fictor123 02.11.2012 10:51
musze sprobowac
Dorian 05.10.2012 15:22
super smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak