Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki po prowansalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki 200 g
filety z miętusa 2
suszone pomidory
oliwa 1 łyżka
limonki 2
sól
pieprz
pęczek rozmarynu 1

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki po prowansalsku

Krewetki obieramy, a miętusa kroimy na kawałki o grubości 1 cm. Owijamy je następnie suszonymi pomidorkami i nadziewamy na gałązkę rozmarynu na zmianę z krewetkami. Na każdej gałązce umieszczamy 3 kawałki ryby i 3 krewetki. Szaszłyki smażymy na oliwie przez ok. 10 minut. Tuż przed podaniem należy skroić limonkę na pół i wycisnąć cały sok na szaszłyki, a następnie posypać je solą, pieprzem i rozmarynem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 15.10.2011 18:35
super
MAR3STA 09.10.2011 22:11
fajny sposób na krewetki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak