Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 30 dag
jaja 6 sztuk
cukier puder 2 dag
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

1. 10dag czekolady zetrzeć na wiórki

2. Resztę czekolady wrzucić do rondelka. dodać 2 łyżki wody. Wstawić na mały ogień i mieszać powoli podgrzewając czekoladę aż całkowicie się roztopi. Zdjąć z ognia i odstawić aby przestygła.

3. Oddzielić białka od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Powolnie dodawać cukier puder ciągle ubijając.

4. Gdy piana będzie ubita z cukrem nadal ubijać dodając stopniowo ostudzoną stopioną czekoladę.

5. Mus przełożyć do miseczek i posypać wiórkami czekoladowymi. Wstawić do lodówki aby ostudzić.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 28.11.2012 23:42
mniam mniam
Anna152 06.11.2012 18:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak