Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa- krem z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok jabłkowy 100 ml
sól
pieprz
kapusta czerwona 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa- krem z czerwonej kapusty

Kapustę myjemy i usuwamy zgrubiałe części i następnie szatkujemy. Gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut. Odcedzamy i zachowujemy płyn. Ugotowaną kapustę miksujemy wraz z sokiem jabłkowym. Dodajemy tyle płynu od gotowania, by uzyskać jednolitą konsystencję. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak