Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parzone ciasto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
sól do smaku
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: parzone ciasto

szklankę wody zagotować z masłem i solą dodać mąkę i podgrzewać mieszając gdy ciasto będzie odchodzić od brzeg naczynia dodać jajka odstawić do wystudzenia dodać proszek do pieczenia wyrobić ciasto wycisnąć na blachę i piec ok 20 minut w temp 22*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 25.10.2011 08:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak