Deser z ricottą i truskawkami

Deser z ricottą i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ricotta

    250 gram
  • śmietana 30%

    50 ml
  • cukier puder

    100 gram
  • Biszkopty

    8-10 szt
  • truskawki świeże

    300 gram
  • mięta

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki posiekać z miętą, biszkopty pokruszyć. Ser zmiksować z cukrem pudrem i śmietaną. Potem w pucharku układać na przemian – wlać trochę masy – posypać biszkoptami, częścią truskawek, potem polać masą i znowu powtórzyć truskawki i biszkopty, potem masa. Na górze ozdobić miętą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariposas

19.01.2012 20:49
pycha

Goya

28.01.2011 23:54
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat