Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z ricottą i truskawkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ricotta 250 gram
śmietana 30% 50 ml
cukier puder 100 gram
Biszkopty 8-10 szt
truskawki świeże 300 gram
mięta do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z ricottą i truskawkami

Truskawki posiekać z miętą, biszkopty pokruszyć. Ser zmiksować z cukrem pudrem i śmietaną. Potem w pucharku układać na przemian – wlać trochę masy – posypać biszkoptami, częścią truskawek, potem polać masą i znowu powtórzyć truskawki i biszkopty, potem masa. Na górze ozdobić miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 19.01.2012 20:49
pycha
Goya 28.01.2011 23:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak