Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica wieprzowa w sosie estragonowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 30 dkg
sól
pieprz
mąka pszenna 1 łyżka
cebula 1 szt
masło sklarowane 30 gram
sos worcester
śmietana
estragon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica wieprzowa w sosie estragonowym

Mięso płuczemy osuszamy oczyszczamy ze ścięgien i kroimy na 4 plastry oprószamy solą pieprzem i obtaczamy w mące.Na patelni rozgrzewamy sklarowane masło i w ciągu 5 min obsmażamy mięso z obu stron na rumiano.Usmażone mięso układamy na ogrzanym półmisku i zostawiamy w cieple.Cebulę obieramy kroimy w kostkę i szklimy na tłuszczu ze smażenia mięsa,podlewamy winem dodajemy śmietanę i wszystko krótko gotujemy.Sos doprawiamy do smaku sosem worcester solą i pieprzem.,wsypujemy posiekany estragon mieszamy i wkładamy do sosu usmażone mięso i ponownie wszystko razem krótko grzejemy.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 08.12.2011 11:56
pycha
Krystyna32 10.10.2011 00:08
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak