Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
miód 20 dag
cukier 20 dag
drożdże 2 dag
chleb razowy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet z jabłek

Umyte i obrane jabłka zetrzeć na tarce. Zalać przegotowaną, ostudzoną wodą z dodatkiem miodu i drożdży. Dodać chleb. Odstawić na 7 dni w ciepłe i ciemne miejsce. Codziennie mieszać 2-3 razy. Przecedzić, odcisnąć sok z masy. Dodać cukier, wymieszać. Odstawić na 40-50 dni. Zlać do butelek i zakorkować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.10.2011 15:24
nigdy sama nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak