Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki nieloty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
ryż 2 szklanki suchego
mięso mielone 80 dag
cebula
sól
pieprz
jajko 4 szt
Kucharek przyprawa do potraw
wywar warzywny 1-1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki nieloty

Ryż gotujemy, studzimy, łączymy z mięsem mielonym, pokrojoną drobno cebulą i jajkami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Z kapusty wykrawamy głąb, oddzielamy liście od siebie, gotujemy 3-5 minut we wrzątku. Na liściach kładziemy farsz, formujemy gołąbki. Na dnie dużego garnka układamy kilka liści kapusty, na to zrolowane gołąbki, zalewamy je wywarem i dusimy na wolnym ogniu około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 17.10.2011 15:07
Lubię gołąbki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak