Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
biały ser 15 dag
olej 6 łyżek
mleko 7 łyżek
cukier waniliowy 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki 5 dag
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 4 łyżki
cynamon
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jabłkami

Obrane, pokrojone jabłka skropić sokiem z cytryny. Dusić 10 minut z cukrem, cynamonem i rodzynkami. Z pozostałych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, powycinać kółka i nałożyć nadzienie. Zlepić brzegi pierożków. Piec 15-20 minut w temp. 180 stopni. Przed podaniem pierogi można polukrować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 30.10.2011 20:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak