Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka dalmatyńska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4
marchew
kalafior 15 dag
chrzan 2 łyżki
sok z cytryny
oliwa 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka dalmatyńska

Umyte jabłka pokroić w słomkę i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać ze startą na grubej tarce marchwią i różyczkami kalafiora oraz posiekanym szczypiorkiem. Resztę soku cytrynowego wymieszać z chrzanem, musztardą, oliwą, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę i przed podaniem wstawić do lodówki na ok. pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak