Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynaderki w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cynaderki wieprzowe 50 dag
wywar warzywny 0,3 litra
chrzan 1 korzeń
śmietana 100 ml
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cynaderki w sosie chrzanowym

Cynaderki gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy, obieramy ze skórki, wykrawamy białą błonę, kroimy na plasterki. Pokrojone cynaderki wkładamy do wywaru warzywnego, gotujemy 5 minut, po czym dodajemy starty na małych oczkach chrzan. Zaprawiamy mąką rozprowadzoną w śmietanie, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 30.10.2011 07:51
jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak