Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z masą bezową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12 dag
cukier 10 dag
żółtko jajek 4
mąka 15 dag
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z masą bezową

Masa bezowa:
4 białka, 2 opakowania zagęstnika do śmietany i cukru waniliowego, 300 ml smietany, 15 dag cukru, sok z cytryny 1 łyżeczka, 10 dag migdałów w płatkach 50 dah truskawek

Masę utrzeć z cukrem, dodac 2 łyżki wody i żółtka, stale ucierać. Piekarnik rozgrzac do 180 sopni C. Ułożyć na spód truskawki, wcześniej piec ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 08.10.2011 14:17
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak