Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
cukier 12,5 dag
jajko 1
skórki cytryny 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort jogurtowy

Składniki wymienione wyżej są na spód.
Masa:
10 listków żelatyny, 450g jogurtu truskawkowego, 1 op. cukier waniliowy, sól, 2 białka, 2 dag cukier puder, 250 ml śmietany, 100ml soku z jabłek, 25 dag truskawek

Maśe utrzeć z jajkiem i cukrem. Dodawać maki, owinąc w folię i włozyć do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Upiec dwa placki w środek wyłożyć ubitasmieanę z jogurtem i truskawkami. Na spód dać ubitą smietanę ozdobić truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak