Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik po chłopsku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
masło 50 gram
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
pomidory 2 szt
boczek 10 dkg
mąka pszenna 1 łyżka
tymianek
czosnek 2 ząbki
pieprz
cukier
koncentrat omidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
królik 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: królik po chłopsku

Królika płuczemy osuszamy oczyszczamy z błon i tłuszczu kroimy na porcje i nacieramy solą.Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy królika ze wszystkich stron i zdejmujemy z patelki.Cebulę kroimy w kostkę marchewki kroimy w plasterki a pomidory obieramy ze skórki i kroimy także w plasterki a boczek w kostkę i wytapiamy go.W wytopionym boczku podduszamy warzywa oprószamy je mąką i mieszamy,następnie wkładamy kawałki królika liść laurowy ząbki czosnku przyprawiamy solą pieprzem oraz cukrem i dusimy pod przykryciem do miękkości około dwóch godzin.Potrawę doprawiamy do smaku solą pieprzem cukrem i koncentratem pomidorowym.Przed podaniem posypujemy natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.11.2011 09:14
pyszne
Krystyna32 06.11.2011 09:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak