Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa z porami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
oliwa 5 łyżek
pory 75 dkg
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
schab 1 (karkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa z porami

Mięso płuczemy osuszamy i nacieramy solą i pieprzem.Na rozgrzanej oliwie obsmażamy mięso ze wszystkich stron wyjmujemy i odstawiamy.Pory oczyszczamy dokładnie myjemy i blanszujemy we wrzącej wodzie 5 min.Pory i ząbki czosnku przyrumieniamy na tłuszczu z obsmażonego mięsa,dodajemy koncentrat pomidorowy i 6 łyżek wody na wierzchu porów układamy obsmażone mięso i przez półtorej godziny dusimy pod przykryciem do miękkości.Gotową pieczeń kroimy w plastry układamy na rozgrzanym półmisku i okładamy porami.Sos z pieczeni doprawiamy solą i pieprzem i polewamy nim pory.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.11.2011 09:16
super
Krystyna32 06.11.2011 09:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak