Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halloumi z pieczoną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółte papryki 2
czerwone papryki 2
ser halloumi 2 plastry
mięta 1 pęczek
oliwa 1 łyżka
czarne oliwki

Przepis i sposób przygotowania na: Halloumi z pieczoną papryką

Na blaszce układamy papryki i umieszczamy na 20 minut w piekarniku, odwracając w połowie pieczenia. Ostudzamy w plastikowej torbie , wyjmujemy i obieramy ze skóry. Usuwamy gniazda nasienne, kroimy miąższ w wąskie paski. Ser kroimy na na kawałki (5x6 cm). Na blasze grilla umieść papryki i ser, piecz, aż ładnie się przyrumienią. Podajemy po ostudzeniu: paprykę mieszamy z serem, kilkoma czarnymi oliwkami i liśćmi mięty. Polej małą ilością oliwy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak