Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki bounty

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 2,5 szklanki
śmietana kremówka 1/2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
masło 70 gram
czekolada mleczna 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki bounty

Kroki postępowania

1
W rondelku podgrzewamy kremówkę i rozpuszczamy w niej masło.
Krok 1 - Kulki bounty foto
2
W misce mieszamy wiórki kokosowe z cukrem pudrem. Rozpuszczone masło z kremówką wlewamy do wiórków. Mieszamy.
Krok 2 - Kulki bounty foto
3
Z uzyskanej masy lepimy kulki, które wykładamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Przykrywamy również folią i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Krok 3 - Kulki bounty foto
4
W tym czasie rozpuszczamy czekolady w rondelku na małym ogniu.
Krok 4 - Kulki bounty foto
5
Po godzinie kulki wyjmujemy z lodówki i moczymy w kąpieli czekoladowej (jedna po drugiej na długiej wykałaczce).
Krok 5 - Kulki bounty foto
6
Ponownie wykładamy każdą kulkę na folię aluminiową i wkładamy do lodówki, aby czekolada stwardniała
Krok 6 - Kulki bounty foto
7
Po ponad godzinie kulki bounty gotowe są do konsumpcji.
Krok 7 - Kulki bounty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 08.10.2011 09:58
super pomysł
stokrotka 07.10.2011 22:21
super
sylwia / sytofala 07.10.2011 20:17
rewelacja , brakuje mi w tej chwili tylko kremówki także zapisuję do listy zakupów :)
Ewa6274879 07.10.2011 18:22
pyszności - z pewnością wypróbuję, ale zamienię czekoladę mleczną na gorzką :)
Mysiunia 07.10.2011 16:02
świetny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak