Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg
papryczka chili 1 sztuka
czosnek 3 duże ząbki
olej 3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
sos sojowy 1 łyżka
chili 1 szczypta
Kurkuma mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

Kroki postępowania

1
Czosnek i papryczkę (bez pestek) drobno posiekać, wymieszać z olejem, solą, chili, kurkumą i sosem sojowym.
Krok 1 - Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej foto
2
W marynacie zamoczyć mięso i odstawić na noc do lodówki.
Krok 2 - Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej foto
3
Mięso przełożyć razem z marynatą do naczynia do zapiekania.
Krok 3 - Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej foto
4
Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
Krok 4 - Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 10.08.2012 23:28
Bardzo smakowicie wygląda.
Beatris 07.11.2011 21:16
Dziękuję, staram się. I muszę przyznać, nieźle się przy tym bawię.
octo 07.11.2011 20:23
ciekawy przepis:) ty kobieto to masz pomysły do przepisów:)
BernadettaP 07.10.2011 20:42
A u Ciebie znowu pysznie :-)
Weronika_eM 07.10.2011 19:38
smakowicie wygląda
Ewa6274879 07.10.2011 18:26
wygląda smakowicie :)
Mysiunia 07.10.2011 16:01
kusząca propozycja
ewasylwia 07.10.2011 13:21
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak