Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krewetki w oliwie czosnkowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki świeże 8 szt
czosnek 4 ząbki
papryczka chilli 1 szt
oliwa 6 łyżek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: krewetki w oliwie czosnkowej

Obrane krewetki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.Obieramy ząbki czosnku i kroimy w drobną kostkę.Papryczkę chilli kroimy wzdłuż usuwamy pestki płuczemy osuszamy i drobno kroimy.Na dwóch jedno porcjowych patelkach rozgrzewamy oliwę wrzucamy rozdrobniony czosnek i papryczkę chilli i podgrzewamy,dodajemy krewetki i ciągle je odwracając podduszamy 5 min aż wyciekający z nich sok dokładnie połączy się z oliwą.Krewetki tuż przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.10.2011 14:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak