Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet meksykański

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
olej do smażenia
przyprawa meksykańska
papryka zielona 1 szt
cebula 2 szt
kostka warzywna 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
oliwa kilka łyżek
Kukurydza z Puszki 1-2 garści
fasola czerwona z puszki 1-2 garści
cukinia 1 szt
kapusta 1-2 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet meksykański

Filety myjemy, oczyszczamy i każdy dzielimy na 2 kotlety, które możemy dodatkowo rozbić tłuczkiem na cieńsze płaty.
Mięso obtaczamy w przyprawie meksykańskiej, jajku i bułce tartej- odstawiamy na bok.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy grubo pokrojoną cebulę, paprykę, kapustę i cukinię- smażymy aż będą półmiękkie- przyprawiamy kostką rosołową i przyprawą meksykańską- podlewamy wodą, a następnie zagęszczamy zasmażką z masła i mąki0- mieszamy- dodajemy kukurydzę i fasolę- dusimy jeszcze kilka minut.
Kotlety smażymy z obu stron na złoto- wykładamy na ręczniki papierowe.
Podajemy z warzywnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 25.10.2013 08:51
uwielbiam takie jedzonko :-)
ankaryba 22.08.2012 08:09
to coś dla mnie :-)
Natalia40 08.06.2012 15:47
lubie
MAR3STA 25.12.2011 17:09
smaczny!
kanu83 18.12.2011 22:06
rewelacja
Iwona45 14.12.2011 09:28
mniam
Iwona45 14.12.2011 09:27
mniam
Małgosia6 14.12.2011 09:20
wygląda extra
smakoszek 07.11.2011 15:39
pyszna
kate.500 23.10.2011 17:10
pysznie wyglada
zdzislawa2 16.10.2011 13:21
wspaniała potrawa :)
iga2 07.10.2011 20:56
super
Mariusz10 07.10.2011 18:03
fajny
kotlet 07.10.2011 12:22
jak meksykański to mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak