Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 40 dag
pierś z indyka 40 dag
sól do smaku
papryka 2 strąk
pęd bambusa 1/2 puszka
olej 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z papryką

Ryż ugotować na sypko. Mięso pokroić w paski. Odstawić na 30 minut, obmsązyć na oleju. Paprykę i bambus dodać do mięsa, smażyć na małym ogniu. Mięso wyłozyć na ugotowany ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak