Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbata miętowa od podstaw.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeże liście mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Herbata miętowa od podstaw.

Z ogrodu zerwałam liście mięty, umyłam, wysuszyłam i położyłam na blachę do momentu wysuszenia. Suszyłam je 10 dni po czym pokruszyłam i schowałam do pojemniczka. By zaparzyć herbatkę wsypałam liście mięty do szklanki i zalałam wrzątkiem. Parzyłam 10 minut. Herbata jest o wiele lepsza niż te w torebkach ekspresowych. Warto wypróbować :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 22.06.2012 09:21
z suszonej przez siebie mięty bym zrobila:)
romanrafal
romanrafal 28.04.2012 07:56
podoba mi się
Mirka-Ludomila 08.10.2011 10:12
herbata jest pyszna
Beatris 07.10.2011 13:40
Też uważam, że tak przygotowana herbatka jest przepyszna. Też sama suszę miętę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak