Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki z jabłkiem na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 2 kg
jabłka 2 szt
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki z jabłkiem na zimę

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do garnka, zasypujemy cukrem, dolewamy odrobinę wody i dusimy, do czasu aż jabłka zaczną się rozpadać. Dodajemy umyte i pozbawione szypułek truskawki i smażymy razem jeszcze 10 minut. Rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Gorące wlewamy do słoików, pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 10.11.2011 21:04
zdrowo
Jarlin 07.10.2011 11:03
Doskonale sprawdzają się jako polewa do lodów i innych deserów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak