Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 2 litry
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
masło klarowane 1 łyżka
śmietana 18 proc 100 ml
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Do wywaru dodać obrane i pokrojone w paski pieczarki, gotować aż będą miękkie. Na maśle przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać do wywaru, wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Podawać z grubym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.12.2011 21:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak