Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chorizo ( calado verde)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 200 gram
bulion wołowy 1 Litr
cebula 0,5 sztuk
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
chorizo 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chorizo ( calado verde)

Przygotowanie zupy jest bardzo proste i szybkie a zupa jest na prawdę smaczna i sycząca.
Zacznijmy od posiekania cebuli na drobną kostkę i następnie podsmażymy ja w garnku(celowo w garnku nie na patelni ponieważ ten garnek będzie nam później potrzebny) z plastrami chorizo. Cebulę z chorizo podsmażamy tak długo aż cebulka ładnie nam się zeszkli. Następnie wyjmujemy ją z garnka wraz z kiełbasą i odkładam na bok. Do tego samego garnka wrzucamy ziemniaki i zalewamy je bulionem i gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Następnie ziemniaki z bulionem wrzucamy do blendera i miksujemy na gładka papkę. Po czym powrotem wrzucamy do garnka.
Do bulionu z ziemniakami dodajemy drobno posiekaną kapustę, cebulę z chorizo oraz zmielony ząbek czosnku i gotujemy przez około 5 minut. Proszę pamiętać aby nie gotować zbyt długo ponieważ zarazem tracimy kolor a po drugie kapusta będzie rozgotowana….
No i teraz mamy pyszną zupę którą możemy udekorować listkiem Bazyli. Życzę smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak