Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tłusty kapuśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1
kapusta młoda 1
boczek 20 dag
lubczyk 2 szczypty
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
marchewka 1
ziemniaki 4
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tłusty kapuśniak

Kapustę szatkujemy. Pomidor sparzamy i obieramy ze skórki. Z boczku odcinamy częściowo skórę, a resztę kroimy w plasterki. Poszatkowaną kapustę zalewamy zimną wodą. Solimy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pomidora przekrojonego po połowie, skórę z boczku oraz paski boczku. Całość gotujemy około 30 minut. Następnie dodajemy koncentrat oraz pokrojoną marchew wraz z ziemniakami. Posypujemy poszatkowanym lubczykiem. Całość razem gotujemy do miękkości ziemniaków około 20 minut. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 31.03.2012 11:02
Sycące danie :)
Seba 10.10.2011 10:07
uwielbiam kapuśniak
Margo1 10.10.2011 07:22
to chyba męska zupa , bo my chyba takich nie jemy za tłustych , ale taka zupkę lubię
Magdalena1110 09.10.2011 11:37
fajny ale jak dla mnie troszkę za tłusty
Jolanta_P-S 08.10.2011 20:29
wolę taki niż z kiszonej
aginaa 08.10.2011 15:25
z mlodej kapusty jeszcze nie jadlam... :)
Agnieszka_B 07.10.2011 21:55
A ja myślałam, że na kapuście kiszonej... Tak \"chodzi\" za mną taki kapuśniaczek:)
agnieszka137 07.10.2011 11:14
kapuśniak jest ok.:)
Monika111 06.10.2011 22:57
Pycha! :)
BernadettaP 06.10.2011 22:52
Widzę, że u Ciebie też króluje kapusta :-)
zielonamorelka 06.10.2011 22:51
no faktycznie tlusty ten kapusniak ja nie specjalnie za takowymi zupami przepadam ale kapusniak to cudna zupa:D moja babcia robi oczywiscie najlepsza hehe calkiem podobnie do tego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak