Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki duszone z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 2 szt
grzyby świeże 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
przecier pomidorowy 1 słoik
śmietana 4 łyżki
mąka 2 łyżki
smalec 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki duszone z grzybami

Ziemniaki obrać pokroić w kostkę ,obsmażyć na smalcu. Z mąki i odrobiny smalcu robimy jasną zasmażkęc którą rozprowadzamy przecierem i śmietaną. Tym zalewamy ziemniaki chwilę dusimy. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki i smażymy z drobno pokrojoną cebulą, dodajemy do ziemniaków. Razem dusimy do miękości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 26.09.2012 07:54
pyszne jesienne danie
ben-ka 08.07.2012 00:06
A w lesie susza i nie ma grzybów:(
gacopierz23 11.05.2012 21:09
smaczne
Łukasz15 10.05.2012 14:08
smaczne
Ania67 01.05.2012 18:39
połączenie warte grzechu
Rybciia 29.01.2012 17:16
smaczne!!!
Wafelek2601 24.10.2011 09:24
pycha
misia53 12.10.2011 22:56
och, ja takie lubię
Kuchareczekjeden 08.10.2011 08:31
smaczne
Robert10 07.10.2011 20:24
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak