Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowa z oscypkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 6-7 dużych liści
papryka czerwona 1/2 średniej
oscypek
ocet winny 1 łyżka
sól
pieprz
miód
musztarda dijon
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowa z oscypkiem

Sałatę lodową myjemy, rozrywamy na małe kawałeczki. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do sałaty. Z oliwy, octu, miodu i musztardy przygotowujemy sos, który doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy nim warzywa. Dokładnie mieszamy, wykładamy na talerz, posypujemy oscypkiem startym na tarce o grubych oczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.02.2012 21:21
pyszna !!
gusia1000 11.01.2012 01:07
Smaczne.
Jarlin 07.10.2011 08:13
Smakowita !
Ewa6274879 06.10.2011 23:19
ja go lubię w każdej postaci, dlatego skupiłam się na wyglądzie :)
BernadettaP 06.10.2011 23:05
Oscypek pokrojony na cieniutki plastry też się fajnie prezentuje, ale w smaku wolę taki starty...
Ewa6274879 06.10.2011 23:03
pyszna sałata, na wierzchu fajnie wyglądałby ten ser starty na cienkie plasterki-wiórki (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa) :)
Monika111 06.10.2011 22:56
pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak