Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana kuskusem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt.
pieczarki 10 dkg.
cebula
ser żółty 8 plastrów
sól
pieprz
oliwa
kasza 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana kuskusem

rozpuścić kostkę rosołową w 1i1/4szkl.wrzątku a następnie zalać bulionem kaszę przykryć i odstawić do napęcznienia,cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni,papryki umyć i każdą oczyścić a następnie przekrawać na połowę i każdą posmarować w środku oliwą z oliwek,podsmażone pieczarki wymieszać z kaszą kuskus doprawić do smaku solą i pierzem i gotowym farszem nadziewać papryki układać na blasze i zapiec w piekarniku w 180st.ok.15min.po tym czasie na wierzch każdej papryki położyć plaster sera i jeszcze chwilę zapiec aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak