Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szpinakowy ze słonecznikiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinaku mrożonego 450 g
przyprawa do zup i duszonych w 1 szczypta
serka białego Turek 3 lyżeczki
razowego pieczywa ze słoneczni 4 kromki
ziaren słonecznika 4 łyzki
pałki z kurczaka 2 szt
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szpinakowy ze słonecznikiem

Udka zalewamy wodą i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy na małym ogniu. Gdy mięso będzie już prawie ugotowane dodajemy szpinak i pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy przyprawą Fit up do zup. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Odstawiamy z gazu. Na rozgrzanej patelni prażymy ziarna słonecznika, a kromki pieczywa kroimy w kosteczkę i też dajemy na patelnię.

Zupę miksujemy blenderem Triblade ( metalową końcówką z trzema ostrzami). Przelewamy do miski. Dekorujemy serkiem Turem i posypujemy ziarnami słonecznika. Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.01.2012 11:40
fajne takie zielone ale nie wiem czy dużo bym go zjadła,nieprzepadam za szpinakiem
Jolanta40 29.12.2011 11:16
polecam
adam1f 27.12.2011 16:42
dobre
agnieszka189 01.12.2011 11:29
wygląda bajecznie
Jolanta40 07.10.2011 07:22
dziękuję
Monika111 06.10.2011 21:20
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak