Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki przekładaniec

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 2 szklanki
jajko 10
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kremówka 400 ml
truskawki 300 g
Polewa:

Przepis i sposób przygotowania na: szybki przekładaniec

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ucieramy z cukrem, na gładką puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Dodajemy przesianą makę z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Ciasto przelewamy na dużą blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia i pieczmy ok 40-50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyciągamy i gdy biszkopt nam ostygnie, przekrawamy wzdłuż na 3 części. Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej kawałki truskawek, mieszamy. Taką kremówką z truskawkami przekładamy biszkopty. Ostatni biszkopt polewamy polewą i ja rozsmarowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 14.07.2012 23:27
szybkie najlepsze
zuzanna_z 31.03.2012 12:25
smaczne
Olaa 15.11.2011 14:55
super
1j1o1l1a1 07.10.2011 16:00
mniam...mniam:)
iziona 07.10.2011 07:37
Faktycznie szybki bo pewnie też szybko znika :)
Iwusia 06.10.2011 23:06
ale pychotka
Henryka2 06.10.2011 22:10
Bardzo ładnie wygląda.
agnieszka137 06.10.2011 20:57
apetyczny
sylwia / sytofala 06.10.2011 19:58
piękny, taki równiutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak