Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w ostrej zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory żółte i czerwone 1000 g (niewielkich)
czosnek 2 główki
papryczka chili 4 sztuki
roztwór octu spirytusowego 1 część octu na 2-3 części wody
olej roślinny
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w ostrej zalewie

1. Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać i posiekać. Wydrążyć nasionka z papryczek chili i strączki drobno posiekać. Czerwone pomidorki pomieszać z czosnkiem, natomiast żółte z papryczkami chili.

2. Na dno słoiczka wlać 2 łyżki oleju i poukładać pomidory warstwami, najpierw pomidory z czosnkiem później pomidory z papryczkami. (w słoiczku ułożyć kilka warswt na zmianę).

3. Słoiczek zalewamy roztworem z octu (1 część octu na 2 części wody, jeśli ktoś nie przepada za octem można zrobić roztwór z 1 części octu na 3 części wody). Słoiczek szczelnie zamykamy.

4. Na dno dużego garnka kładziemy szmatkę, następnie słoiczki i zalewamy wodą. Gotujemy od czasu wrzenia 10-15minut.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.02.2014 23:49
fajny przepis
Wafelek2601 08.02.2013 22:11
Takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak