Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezamowe kuleczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż biały 20 dag
masło 2 łyżki
jaja 1 sztuka
sól do smaku
cukier do smaku
ziarna sezamu 5 łyżek
tłuszcz do smażenia do smażenia
ser biały 15 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sezamowe kuleczki

1. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić ryż aby go delikatnie podsmażyć.

2. Ryż wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować ok 15 minut. Ostudzić.

3. Do ryżu dodajemy jajko, ser, cukier i delikatnie mieszamy.

4. Z powstałej masy formujemy kuleczki, obtaczamy je w ziarenkach sezamu i smażymy w głębokim tłuszczu na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 25.10.2012 21:25
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak