Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynia po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 70-80 dkg
rodzynki 5 dkg
papryka 25 dkg
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mak 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: dynia po grecku

Dynię pokroić w słupki o długości ok. 5 cm. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Obraną cebulę drobno posiekać, paprykę pokroić w paseczki. Cebulę podsmażyć a po chwili dodać do niej paprykę. Wlać odrobinę wody i dusić nie więcej niż 5 minut. Połączyć z dynią, dodać koncentrat pomidorowy i opłukane rodzynki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić jeszcze przez dziesięć minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 12.12.2011 17:49
super
Natalia40 07.11.2011 21:03
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak