Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 2 łyżki
morele 10
herbatniki 6
amaretto 4 łyżki
jajko 4
cukier 50 g
serek mascarpone 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu z morelami

Morele po pokrojeniu w kostkę gotujemy 5 minut wraz z miodem. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodajemy mascarpone i jeszcze raz mieszamy. Białka po ubiciu na sztywno dodajemy do masy. Do pucharka nakładamy warstwami- najpierw połowę kremu, potem herbatniki namoczone wcześniej w amaretto, następnie pozostały krem i na koniec morele. Przed podaniem wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 02.11.2011 23:56
takiej wersji tiramisu nie znałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak