Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet malinowy z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 500 g
woda 150 ml
słodzik 120g
sok z cytryny 1 mała
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet malinowy z bazylią

Po rozpuszczeniu w wodzie słodzika, dodajemy sok z cytryny i doprowadzamy do wrzenia. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. Odkładamy 100g malin, a pozostałe miksujemy. Dodajemy je do zimnego syropu wraz z drobno posiekanymi listkami bazylii. Masę przelewamy do maszynki do lodów i przygotowujemy sorbet. Specjalną łyżką formujemy kulki i umieszczamy je w pucharkach. Przed podaniem dekorujemy malinami i listkami bazylii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 30.11.2011 14:09
mniam
ziutula
ziutula 07.10.2011 18:01
z malinami to wszystko zjem i wypiję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak